КМЕТЪЛА С ПРЕПОРЪКА КЪМ ПАЙНЕРА: ПРОДУЦИРАЙ И РОК!

[quote]С ВИНКЕЛ ОТ СТЕЛАЖА РАЗМАЗВА ЦОНКО ЦОНЕВ[/quote]

Продуцирай и рок! Такава препоръка към прочутия Митко Димитров, известен като Пайнера, по името на фирмата си, отправи Цонко Цонев – Кметъла, който снощи бе в Димитровград. Бившият кмет на Каварна представи книгата си „Кметълски истории”, първо в книжарница „Знание”, след това в Клуба на дейците на културата /КДК/, където имаше и рок концерт. Между двете събития Кметъла се включи в шествие с мотори, заедно с мото клуб „Викингите”. Освен книгата, той донесе част от рок музея си, събиран покрай рок фестивалите.

auto-bannerДимитровград не ми бе много на сърцето, поради причини, свързани с имиджа на града. Оказа се обаче, че има много рокаджии. Радвам се, че съм тук и разбиваме този имидж, коментира Цонев, който призна, че за първи път идва в Димитровград.

Интересът към „Кметълски истории” е голям, каза авторът, който допълни, че не се приема за писател, а за разказвач на рок истории. До края на годината той ще започне да пише втора част, която по всяка вероятност ще излезе до края на пролетта. Запазил съм още истории. Има и актуални сред тях, казва в аванс Цонко.conkoconev

Димитровград е 36-то място където той представя „Кметълски истории”. Следващата седмица ще бъде в Перник. Част от програмата ще бъде изпяването на пернишкия вариант на песента „Цвете от луната”. „С винкел от стелажа аз ще те размажа, докато не пукнеш ти”, изпя кратък откъс в димитровградската книжарница Цонко Цонев.

По-напред във времето той има идея и за филм, първа стъпка за който ще е писането на сценарий. Сценарият за мен е как един малък град, в една малка държава се променя благодарение на музиката. Темата е как културата, като цяло, може да проемни един регион, подчерта Кметъла.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук