Кметове поздравени от шефа на ЕНП за развитието на регионите

контакти

Президентът на Европейската народна партия /ЕНП/ Жозеф Дол поздрави български градоначалници за успешното развитие на регионите им в последните години. Сред тях бе кметът на Димитровград Иво Димов.

Жозеф Дол се срещна с кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ. Разговорът премина преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите, който се провежда в София в момента.  Президентът на ЕНП бе категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС. Според него, социалистите завиждат за правеното от ГЕРБ. Бойко Борисов е най-успешният шеф в Европа, подчерта Дол.

По думите му, управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години. Президентът на ЕНП подчерта, че българските градове и села се развиват непрекъснато и изрази увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде осезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.

Градоначалниците, от своя страна, изразиха благодарността си към ЕНП. Заявиха, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната.

Жозеф Дол ги поздрави за добрите и мъдри решения и ги посъветва да следват примера на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който по думите му, прави така, че политическите елити да се съобразяват с проблемите на хората. Той бе категоричен, че успехите, иновациите и развитието на региони като София, Варна, Бургас, Габрово и други се дължат на силните кметове от ГЕРБ. Изтъкна, че Пловдив е Европейска столица на културата. В изказването си подчерта още, че Мария Габриел е изключителен еврокомисар, вършещ страхотна работа по цифровизацията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук