Кметове на среща в областното МВР заради протестите

контакти

Координацията и начините на контакт помежду си, обсъди днес директорът на МВР – Хасково старши комисар Ангел Цанков, заедно с кметове и представители на Общини от региона, информират от Областната дирекция на ведомството.

Причина за срещата са очакваните масови протести към края на седмицата. Такава, в сградата на хасковското МВР, се проведе и с протестиращи, по тяхно желание. Изводът от нея е, че се е постигнало споразумение да не бъде затваряна границата с Турция, каквито предварителни намерения изразиха недоволните, както и да не се нарушават законите.

Засега, организаторите твърдят, че целта им е да достигнат до Свиленград, където ще проведат мирно шествие за изразяване на гражданските им позиции.

Старши комисар Цанков бе категоричен, че при евентуални нарушения и изкуствено ескалиране на напрежението, ще бъде приложен Законът в цялата му строгост.

Иначе, началото на протеста в неделя ще е от 8:00 часа пред комплекс „21 век“ в Хасково, откъдето ще тръгне автошествие…

Снимки: МВР – Хасково



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук