Кметове и съветници дариха обитателите на Центъра за временно настаняване

Дарителска акция за обитателите в Центъра за временно настаняване в Димитровград организираха в навечерието на Коледа кметовете от населените места в общината и група общински съветници. Избрахме този дом, защото е важно да помагаме на хора, изпаднали в подобно положение, каза общинският съветник Добринка Ганева.

Към момента в центъра, който бе открит преди около два месеца, потребителите са 6. За тях дарителите приготвиха трайни хранителни продукти, пантофи, принадлежности за баня.

Акцията няма да бъде еднократна. Останали са още средства, събират се допълнителни. Отделяме и дрехи… Живеем в трудни времена, но трябва да бъдем достатъчно отговорни към себе си и към другите, да вярваме в доброто, защото то е в нас, каза още Добринка Ганева.

Управителят на центъра Борислав Борисов благодари на дарителите и се обърна с апел. На настанените им се полага едно хранене на ден. Те имат нужда от дрехи, консерви, хляб, каза управителят и подчерта, че вече има фирми, които се отзовават.

Управителят обясни още, че с немалко усилия са успели да се справят с проблемите в приземния етаж, който се наводни наскоро, след сериозна ВиК авария в близост. От водата бяха засегнати перални, но те вече работят. Има обаче проблем със сушилнята и призивът е към майстор или сервиз, да я ремонтира, тъй като в зимните месеци сушенето на дрехите е затруднено.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук