КМЕТОВЕТЕ НА ДИМИТРОВГРАД И ВАРНА С ПРИЗ ЗА ПОДКРЕПА НА БИБЛИОТЕКИТЕ

Кметовете на Димитровград и Варна Иво Димов и Иван Портних са отличени с приз за подкрепа на библиотеките, от Фондация „Глобални библиотеки“. Наградите им бяха връчени преди няколко дни на Национален форум с международно участие „Библиотеките днес“, провел се в НДК. В него участваха около 850 библиотекари от цялата страна, представители на академични среди, местни власти, неправителствени организации, бизнес. Кметът на Димитровград изнесе лекция, на тема: „Библиотека – Община“. Днес той представи получената награда, подчертавайки, че културните институции трябва да се изпълват с духовно съдържание.

Наградата не е за кмета, а за целия екип на библиотеката. Липсва ли желанието за работа, едва ли ще се случват нещата. Поздравявам директорът на институцията Петко Каневски и целият му екип. Ще продължаваме да подкрепяме всички добри инициативи и форуми, заяви градоначалникът.

Преди това, библиотекарите от Димитровград споделиха за реализираните през годината проекти, както и предстоящите неща. Бе отчетен мащабният ремонт, включил и пространствата на Исторически музей и Детски и младежки център. След това акцентът бе върху текущите разработки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук