Клошари са задържани за палежите в Хасково. Извършителят арестуван на 100 м. от последния

Криминално проявен мъж на 33-годишна възраст и негов приятел са задържани за серията палежи миналата нощ в Хасково. Това обяви на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Ненков.

Задържаният направил пълни самопризнания за начина на извършване на палежите, уточни Ненков. Дали действията му са свързани с бизнес интереси на поръчители, той отказа да коментира. Проверява се съпричастността и на другото задържано лице, което е живеело заедно със заподозрения, добави Ненков. И двамата са клошари. Основният заподозрян е известен на органите на реда, има криминални регистрации и е лежал в затвора.

Директорът на ОД на МВР – Хасково информира, че веднага след първия пожар полицията е предприела заградителни мерки в целия град, а личният състав изцяло е е бил изведен по улиците. Извършителят е засечен от камерите за видеонаблюдение в града и арестуван на 100 метра от мястото на последния палеж.

В снощните пожари, най-напред, около 19:30 часа пламна сградата на бивш тютюнев склад на ул. „Средна гора“. След това горя покривът на изоставена постройка на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“, след което пламъци обхванаха и необитаема къща на ул. „Добруджа“.

Разследването продължава, работи се на пълни обороти, заяви пред журналистите старши комисар Ненков.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук