Климатолог: Лятото в Централна и Западна Европа свърши, у нас продължава да е топло

В Централна и Западна Европа лятото свърши, започва есента. В България продължава да е топло, коментира в рубриката си по БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

Ще се радваме на много хубаво, златно и топло време. В следващите два дни през страната бавно ще премине студен фронт, ще има и валежи. В сряда и четвъртък максималните температури ще бъдат под 30 градуса, но в следващите дни отново ще е по-топло. Сутрешните стойности вече няма да бъдат над 20 градуса, поясни климатологът.

Идва времето на облеклото тип „зелка“, а дамите ще разпознаят отново чорапогащниците. Листо върху листо – сутрин като излезеш, ще бъдеш натрупан. След това ще махнеш едното, после другото, но това ще стане чак след 10 септември, посочи проф. Рачев.

Според него, в следващите седмици максималните температури ще са около 26-27 градуса, минималните – 18-19. Все още ще бъде подходящо да се ходи на море. То няма да изстине бързо, защото е акумулирало голямо количество топлина и хората ще се радват на късно лято и топла есен.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук