Клиенти и търговци от цялата страна напират за пазара в Димитровград. Кога ще отвори?

контакти

Клиенти и търговци от региона и цялата страна живо се интересуват от това кога ще отвори Неделният пазар в Димитровград, който пусна кепенци в началото на извънредното положение. Много питания има към Общинско предприятие „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища“ /ОП СПИОПТ/, въпросът се задава и в социалната мрежа. От предприятието към момента не могат да дадат отговор, като обясняват, че нещата първо трябва да решат властите.

За информация, доколкото е възможна на този етап, потърсихме кмета на Димитровград Иво Димов. Той сподели, че към момента няма категорична яснота кога ще заработи отново Неделният пазар в Димитровград, но обясни кога може да стане това.

Със сигурност, ще остане затворен до изтичането на извънредното положение – 13 май, докогато важат всички заповеди, една от които е да няма струпване на хора и масови прояви. След тази дата ще видим насоките и указанията и тогава ще мислим. В най-добрия случай, пазарът може да заработи от 22-24 май, коментира кметът Иво Димов.

След 13 май ще видим какви ще бъдат заповедите на министъра на здравеопазването, препоръките на Националния оперативен щаб… След това ще свикам Общинския щаб – на 14 или 15 май и ще мислим как и по какъв начин малко да разхлабим мерките, допълни градоначалникът.

Все пак, той допусна, макар и малка, възможността неделното тържище да отвори врати още на 15-17 май. Според него, не е невъзможно, но е малко вероятно, тъй като може да няма достатъчно време за утвърждаване на нещата.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук