КЛАСИЧЕСКИ КИТАРИСТ ОТ ТУРЦИЯ СВИРИ В ДИМИТРОВГРАД И ХАСКОВО

Концерти на класическа китара ще осъществи турският музикант Мелих Гюзел в Димитровград и Хасково. В града край Марица, на 25 ноември, той ще изнесе представление със струните в Дом-музей „Пеньо Пенев“, от 17:30 часа. В 20 часа пък ще бъде в клуб „Ралица“ в областния град. На следващия ден, от 18 часа, гостът ще бъде в хасковската художествена галерия „Атанас Шаренков“, а два часа по-късно – отново в клуб „Ралица“. Организатори на концертите са Сдружение Джаз клуб – Хасково, Акустично джаз трио – Димитровград, със съдействието на община Минерални бани.

Мелих Гюзел е роден в Истанбул. Изучва китара още като ученик. Образованието си продължава в във  Факултета по музика на Мармарския университет „Ататюрк“. След завършване на редовно си обучение защитава докторантура в същия университет и получава докторска степен. Участва в симпозиуми, семинари, различни фестивали, радио програми, концерти в страната и чужбина, където наред с избрани творби на известни автори представя и свои произведения. Известно време работи като музикант в оркестъра на Истанбулския градски театър. Автор е на много детски музикални пиеси. В края на 90-те години създава и ръководи  китарен ансамбъл от 16 млади изпълнители. Наред с класическата музика  участва и в различни  рок, джаз и фолклорни проекти. Преподава в държавни училища, университети и частни школи. Организира masterclass и workshops. Изработил е собствен метод на обучение по китара. Има издаден авторски албум  –  ‘Sounds of Anatolia’. Защитил е бакалавърска степен в Thames Valley University London College of Music LLCM.В момента е преподавател по класическа китара и камерна музика в Музикалния факултет на Мармарския университет. Работи върху нова книга и албум.

[box_info]Eкскурзии и почивки от Elit Tur TranS – лицензиран туроператор: www.elittur.eu[/box_info] Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук