КЛАДЕНЕЦ СЕ ОТВОРИ НА ПАРКИНГ, ПЪЛНЯТ ГО СЛЕД СИГНАЛ

контакти

За опасна дупка на паркинг зад блок № 48 на бул. „Георги С. Раковски“ в Димитровград сигнализира читателят на izvestnik.info Владимир Николов. Става въпрос за пропаднал кладенец, с диаметър 70 см и дълбочина от 2 метра. Какво чака Общината? Да падне някое дете, пита той. И продължава: Докато Иво Димов не запуши новата Царичинска дупка милост от мен да не чака.

Проверката на място показа, че дупката е много опасна. Едно, че някой може да падне в нея и да се нарани, друго, че недогледал шофьор може да си потроши колата в нея. Тя заема и едно паркомясто. А темата с паркоместата и спирането на коли на нерегламентирани места в Димитровград, стана актуална в последните седмици.

dupka-parking-1
Дупката през март месец

Дупката е поне от няколко месеца. На първо място, личи от избуялата около нея трева и боклуци в нея. Безспорен факт е и снимка, публикувана в средата на март във Фейсбук от живущия на адреса Тончев. Той изрази учудването си за дупката и за това как се е появила. Тончев отхвърли възможността това да е шахта и предположи, че е стар канал, отворил се след валежите. Вероятно, обаче, наистина е стар кладенец, защото по краищата на кратера се вижда зидария от камъни.

Обърнахме се към Общината, за да предадем сигнала. В разговор по телефона заместник-кметът Светослав Стойков обеща да изпрати управителят на „Благоустрояване“ Тихомир Гочев да огледа.  Близо половин час по-късно, на място пристигна камион с чакъл и пясък от Общинското предприятие и „Царичинска дупка“, както бе определена, бе запълнена. За щастие, преди да се нарани някой или да се потроши кола.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук