Китна Тракия пее и танцува на Кенана

контакти

Национален събор „Китна Тракия пее и танцува“ Хасково 2022 се вихри в събота и неделя в парк „Кенана“ в Хасково. Огромно хоро се изви при откриването на Националния събор на народното творчество. Настроението завладя изпълнители и посетители. Не се стърпя и кметът на общината Станислав Дечев, който също се хвана на хорото, а многобройни гости весели победителката от „Гласът на България“ Петя Панева.

Близо 700 изпълнители на традиционни народни песни и танци вземат участие в пъстрия събор на народното творчество. Усмивки, песни, музика и настроение съпровождаха първия ден на празника.

Утре, неделя, „Китна Тракия пее и танцува“ отново очаква многобройните любители на народното творчество от 10,00 часа, за да видят изпълненията на:

  • Детски танцов състав „Хорищенче“ и детско-юношески състав „Хорищенче“, Харманли с ръководител Галина Христова
  • Детска група „Хорце“ при НЧ „Заря-1957“, Минерални бани
  • Детски танцов състав „Гайтанче“ към ОП „Детски и младежки център“ Димитровград с ръководител Наташа Тянкова

На сцената на „Китна Тракия пее и танцува“ ще излязат и любимците на хасковската публика:

  • Танцов ансамбъл „Южняци“ с художествен ръководител Васко Димов
  • Представителен танцов ансамбъл „Хасково“ с художествен ръководител Ана Димитрова
  • Представителен танцов ансамбъл „Златна Тракия“ с художествен ръководител Златка Тимонова
  • Детски танцов състав „Пъстрица“ с хореограф Иван Иванов

Концертите на детските ансамбли за народни песни и танци ще бъдат на втора сцена в парк „Кенана“ от 10,00 часа.

Веднага след тях е и кулминацията на празничния ден.

От 12,00 часа – концерт-спектакъл „Ние, българите!“ на специалните гости Ансамбъл „Чинари“ – талантливи млади хора, виртуозни изпълнители на традиционни и съвременни български танци, песни и инструментални мелодии.

Националният събор „Китна Тракия пее и танцува“ кани всички гости и жители на Хасково и на ГОЛЯМОТО ТРАКИЙСКО ХОРО, което ще се извие на поляната пред първа сцена от 13,30 часа в неделя. Да се хванем за ръце и да извием ГОЛЯМОТО ТРАКИЙСКО ХОРО заедно с Народен оркестър при община Хасково с ръководител Димчо Йорданов и солистите Фанка Койнарова и Росица Делева, канят от Община Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук