Китай пусна най-голямата в света фотоволтаична електроцентрала

контакти

Китай пусна в експлоатация най-голямата в света фотоволтаична електроцентрала. Соларната електроцентрала се простира на над 1 300 хектара в северната китайска провинция Тиендзин. Площта й се равнява на 1 800 футболни игрища, предаде БНР.

Съоръжението съчетава добива на енергия от слънцето и производството на сол. Очаква се то да осигури около милиард и 500 милиона киловатчаса електричество годишно, което е достатъчно да покрие консумацията на милион и половина китайски домакинства.

Също така възобновяемата енергия ще спести милион и двеста хиляди тона въглеродни емисии на Китай, който е един от най-големите замърсители в света.

Енергийните проекти от ново поколение в Китай подобряват енергийната сигурност на страната и подпомагат електропреносната й мрежа в момент, когато тя е обхваната от безпрецедентни горещини.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук