КИТАЙЦИ ОГЛЕЖДАТ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ ЛЕТИЩЕТО В УЗУНДЖОВО

[quote]ИМА ИНТЕРЕС И ОТ ДРУГИ ФИРМИ, ПРЕГОВОРИТЕ – В НАЧАЛНА ФАЗА[/quote]

Община Хасково и теренът на бившето военно летище в Узунджово бяха посетени от потенциален китайски инвеститор. Става дума за държавен консорциум обединяващ машиностроителни предприятия, който възнамерява да построи завод за производство на трактори и оглежда възможни локации в различни страни. Това, в интервю за kmeta.bg, коментира заместник-кметът на Хасково Евгени Консулов.

auto-bannerНадяваме се на положителна развръзка и предоставяме поисканата от нас информация. Пътят от идеята до реализацията на подобна огромна инвестиция е много дълъг и труден. Предпочитам да не я коментирам прибързано, казва Консулов.

Има интерес и от други фирми към бившето летище, но преговорите са на още много ранна фаза. На този етап се предвижда запазване на пистата и останалата инфраструктура, тъй като в бъдеще там може да бъде разположено карго летище, за което инфраструктурата в голямата си част е налична.

Вторият парцел, намиращ се до летището, е над 900 дка. Намерението за него е да се парцелира и да се обособи като индустриална зона, посочва заместник-кметът.

Същевременно, допълва, че категорично няма вероятност някоя бивша казарма да стане лагер за бежанци. Няма официално запитване, за който и да е военен имот на територията на община Хасково. Хората могат да бъдат спокойни. Бежански лагер тук няма да има, успокоява Евгени Консулов.

Бившето летище се намира изцяло в община Хасково, граничещо с община Димитровград, при землището на село Крепост. С решение от началото на август, правителството прехвърли безвъзмездно на община Хасково имотите край Узунджово /3580 дка/, с построените в тях сгради. Прехвърлени тогава бяха и имоти на ул. „Булаир“ /57 дка/.

Снимка: photoplace.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук