КИТАЙСКАТА УЧИТЕЛКА СИ ТРЪГНА ОТ ДИМИТРОВГРАД, ЧАКАТ СМЯНА

Ban-nashУчителят-доброволец по китайски език Гао Уей бе изпратена от Димитровград. Тя отпътува за Пекин, където ще продължи преподавателската дейност в Институт „Конфуций“.

Г-ца Уей прие благодарствени писма от кмета на Димитровград Иво Димов и местното Българо-китайско дружество, представлявано от Николай Янев. Тя получи пожелания да продължава да популяризира китайската култура и да работи със същия ентусиазъм, както досега.

kitajska-dobrovolka1Учителят пристигна в Димитровград в средата на септември миналата година, за да поеме щафетата по преподаване на китайски език. Освен в преподаването, Гао Уей участва при реализирането на няколко инициативи в Димитровград. Сред тях – отпразнуване на Китайската нова година, изложба с живопис, осъществена с подкрепата на Китайското посолство и др.

Традицията бе стартирана преди две години, когато пристигна първият доброволец от Китай Идун Дунг. Началото бе поставено от Община Димитровград, след разговори между Българо-китайското дружество и института „Конфуций“, към Великотърновския университет.

От есента се очаква да пристигне трети доброволец, който ще продължи преподаването на китайски език в Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук