КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА ПРАЗНУВАТ В ДИМИТРОВГРАД

Честване на китайския празник на пролетта – нова година по лунния календар, ще се проведе на 22 януари /петък/ в Димитровград. Събитието ще се състои в театър „Апостол Карамитев“, съобщават от Общинско предприятие „Детски и младежки център“.

Програмата ще стартира с традиционна китайска чайна церемония и калиграфия във фоайето на театъра, от 17:00 часа. Там ще има и изложба на китайски рисунки.

Концертната програма започва от 18:00 часа. Тя включва китайски танци, песни и други прояви, характерни за народната република. Ще има също така модно шоу за публиката, за която има изненади, пазени, засега, в тайна.

В празника „Китайска Нова Година” специално участие ще вземат  Гао Уей – доброволка от Китай, денс център „Галаксико”, детска вокална група „Слънчогледи” към ОП ДМС,  ученици от ЕГ „Д-р Иван Богоров”, ПМГ „Иван Вазов”, ОУ „Алеко Константинов”, ОУ „Пенчо Славейков” и СОУ „Любен Каравелов”,  учители-доброволци по китайски език.

Организатори на събитието са Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – Институт „Конфуций, Община Димитровград, ОП ДМЦ. За декорите на сцената, специална тематична китайска експозиция и атмосфера ще съдействат Исторически музей Димитровград и творецът Гроздан Грозев.

Всички желаещи да присъстват на празника могат да получат покани-пропуски от ОП ”Детски и младежки център”.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук