КИТАЕЦЪТ СИ ТРЪГНА, ИДВА КИТАЙКА ДА ПРЕПОДАВА В ДИМИТРОВГРАД

контакти

Учителят-доброволец от Пекин Ий Донг Донг, който преподава безплатно китайски език на ученици в Димитровград, си замина за родината в края на юни месец. По предварителна информация, на негово място ще пристигне китайка през следващата учебна година. Тя ще преподава китайски, на същия принцип, ползвайки английски език, съобщи Деница Ненчева, ръководител „Младежки дейности“ в Общинско предприятие „Детски и младежки център“.

Ий Донг Донг дойде в Димитровград през ноември миналата година. Малко след това бе изготвен график, по който той ходеше в училища да учи децата на китайски език. През юни той си замина, тъй като приключи договорът му, подписан с Общината, а и през летния период децата са във ваканция. Инициативата, подета от местната управа, дойде от института „Конфуций“, към Великотърновския университет.

Г-н Йи, както го наричаха, бе част от група млади китайски доброволци, преподаващи на деца в различни градове, по разпределение. Институтът продължава програмата, част от която е и Димитровград. Предстои пристигането на нова група доброволци от Китай, които ще бъдат разпределени в различни градове. Организаторите съобщават в аванс, че заместникът на досегашния учител ще бъде жена. Въпреки това, съществува възможност, макар и малка, това да се промени с оформянето на новите групи.

Йи Донг Донг много хареса България и най-вече природата. Той обиколи много градове в страната и споделяше прекрасни впечатления, разказаха хора, имащи контакт с него. Самият той коментира при пристигането си, че за няколко месеца трудно може да бъде научен китайския, но традицията ще бъде продължена, когато дойде друг негов сънародник, както и ще стане.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук