Кирил Домусчиев лектор на лидерска среща по покана на Бил Клинтън

Известният български бизнесмен и индустриалец Кирил Домусчиев е бил лектор на лидерска среща по покана на бившия американски президент Бил Клинтън. Председателят на КРИБ и изпълнителен директор на Huvepharma е бил сред представителите на ръководена от Кллинтън Кръгла маса Clinton Global Initiative, като е част и от консултативния й съвет.

Изказвам благодарност на Президента Бил Клинтън и Секретаря Хилари Клинтън за поканата им да говоря пред лидери от бизнеса и гражданското общество на срещата @clintonglobalinitiative 2022. За мен беше удоволствие да се присъединя към ръководената от Президента Клинтън кръгла маса на Clinton Global Initiative (CGI), по тема фокусирана върху разрешаване на глобалните климатични проблеми, пише Кирил Домусчиев на страницата си във Фейсбук.

На срещата споделих като пример успеха, чрез който ръководената от мен компания Huvepharma се стреми към нетно нулево-въглеродно въздействие, без това да повлияе на растежа и стабилността на глобалния и бизнес.

Като член на Консултативния съвет на CGI, ще продължа да работя и защитавам позициите изказани от мен на този глобален форум и приканвам колегите си да поемат също ангажименти за разрешаването на глобалните предизвикателства чрез иновации и лидерство, посочва още българският бизнесмен.

Сигурността в осигуряването на храна за населението е един от глобалните проблеми на нашето време, казва в началото на поста си Кирил Домусчиев.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук