КИНО В ХРАМА – ПРЕМИЕРА

чудесата в църквата
контакти

Авторски филм, посветен на чудесата в църквата, представи днес в храм „Свети Димитър” докторантът в Богословския факултет в София Петър Стоилов. Според думите му представяне чрез мултимедия на такава тема в православен храм в България се случва за първи път досега.

Той е син на димитровградския писател Ангел Стоилов. Затова изрази задоволството си, че премиерата се случва именно в Димитровград.

Заедно с показване на филма, докторантът изнесе и кратка лекция. Обхванати бяха няколко регистрирани чудеса от науката, за които няма обяснение. Слизане на Благодатния огън на Велика Събота в Йерусали, явявания на Богородица през 1968 г. в Кайро, нетленни мощи на светиите и мироточенето бяха част от тях.

Нетрадиционната изява привлече доста посетители в димитровградската обител, като доста от тях бяха дошли много преди началото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук