Ким хвърлил око на Южна Корея, според експерти

Дали севернокорейският властник не е хвърлил око на Южна Корея? Експерти подозират, че Ким Чен-Ун крои планове за „обединяване“ на Корейския полуостров. Ако действително преследва тази цел, има ли кой да го спре?

Досега на Запад се смяташе, че Ким Чен-Ун никога не би повел война. Повечето политици и експерти застъпваха мнението, че Ким си прави следната сметка: самото наличие на атомни оръжия ще подсилии позициите ми и ще гарантира политическото ми оцеляване.

Пределно ясно е, че Ким няма да нападне САЩ, тъй като това неминуемо ще доведе до унищожителен ответен удар. Томас Райт, експерт по сигурността от вашингтонския Институт „Брукингс“, казва в тази връзка следното: „Амбициите на Ким изглежда се простират по-надалеч от политическото му оцеляване.

Той е един млад човек, който вярва, че ще остане на власт още поне 40 години. И очевидно смята, че ракетите с далечен обсег ще променят из основи съотношението на силите в региона, принуждавайки САЩ да се изтеглят от Южна Корея. Не е изключено да се окаже прав“, казва Райт. Експертът смята, че новият курс на Тръмп: „Америка преди всичко“ се вписва много добре в сметките на Ким, пише по темата „Дойче веле“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук