КИЛОМЕТРИЧНА ОПАШКА ЗА РЕФЕРЕНДУМА В УКРАИНСКИЯ АДАШ НА ДИМИТРОВГРАД

Километрична опашка се изви по време на вчерашния референдум в украинския град Димитров, адаш на българския Димитровград. Оттам бяха и най-разпространените снимки, показващи масовостта на народното допитване.

89% от упражнилите правото си на вот в произведения вчера в Донецка област референдум за независимост са се обявили за отделяне от Украйна. Против са гласували малко над 10%, а под процент от бюлетините са недействителни. Допитване до народа имаше и в Луганска област, където над 95 на сто от гласувалите са се обявили за самоуправление.

Над 80% е била избирателната активност в град Димитров, намиращ се в Донецка област. Сред причините да се извият толкова големи опашки, са малкото избирателни секции. Техният брой е бил редуциран заради сигурността на населението в създалата се обстановка на напрежение.

Интересното за украинския град е, че жителите му са около 55 хил. – почти съизмерими с българския Димитровград. И двата града са кръстени на Георги Димитров. Украинският е предимно миньорски, какъвто е бил и нашият преди години, а символът му е миньорска лампа.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. Само можем да поздравим хората от град Димитров, от Донецка и Луганска област за смелостта и достойнството да гласуват въпреки терора на фашистката национална гвардия. Западът затъна в циничните си усилия да игнорира един народен акт. ЕС отново доказа своята несъстоятелност, политическо лицемерие и склонност да подкрепя неонацисти. На какви демократи се правят западните лидери, отричащи проведения референдум. Явно тези политически примати не знаят, че референдумът е основен инструмент и най-голямото постижение на пряката демокрация. След всичко, което се случи, аз съм отвратен от евросъюза. А Вие?

  2. Погледнете добре снимката и си отговорете на въпроса дали тези хора ги карат с автомати и насила да гласуват, както се опитват да ни втълпят от официалната централна власт на тази държава, заедно с някои безлични медии, включително и в България? Аз лично не си спомням у нас да е имало такива опашки пред избирателни секции, каквито виждам там – явно на хората им е дошло до гуша! Знаете ли, че в тази част на Украйна безнаказано и със самодоволното знание на централната власт действат частни наказателни формирования на подкрепящата сегашната киевска власт бандеровска партия „десен сектор“, която е кръстила военното си формирование „национална гвардия“, както и на частната армия, финансирана от губернатора на Днепропетровск Игор Коломойский и кръстила се „Днепър – 1“, а същия този губернатор постоянно се перчи пред медиите, че дава по 10 000$ за всеки заловен „сепаратист“? Въпросните формирования убиват, тероризират, крадат и пребиват безнаказано като за мобилността си ползват бронираните инкасови автомобили на Приватбанк, собственост на същия този губернатор – „хубавец“. Аз също смятам за проява на голяма сила и смелост поведението на хората от този град и на целите две области – Донецка и Луганска!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук