Кашон от магазин замества урна, докато я открият

контакти

Жалба до РИК – Хасково е подал адв. Тодор Ташев, че към момента на подаването й се броят бюлетини от машинно гласуване в секционна избирателна комисия (СИК) в свиленградското село Момково.

След проведени разговори с всички членове на горепосочената СИК, се установява, че в началото на изборния ден комисията не е намерила втората урна, предназначена за машинни бюлетини. Поради това е взела от близкия магазин кашон, който са пригодили за урна, като са го запечатали по установения ред.

До момента на извършване на проверката, бюлетините от машинното гласуване са пускани в тази урна – кашон. След проведените телефонни разговори, членовете на СИК намериха и втората урна.

По случая РИК разпореди на членовете да запечатат използваната до момента урна – кашон и гласуването да продължи с втората прозрачна урна, като за целта се състави констативен протокол с надлежно описване на фактическата обстановка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук