Кашони с контрабандни стимуланти откриха зад риба в камион

контакти

Дузина кашони с над 5800 контрабандни таблетки и сашета за стимулиране на полова мощ, скрити зад замразена риба, задържаха служители на митнически пункт Капитан Андреево. Те са открити на 24 май, когато на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация, съобщават днес от Агенция Митници.

Водачът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока – замразена риба, от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия, в най-отдалечената от вратата вътрешна част на товарното помещение са укрити по т. нар метод „тапа” 12 кашона, пълни с различни препарати за полова мощ. Общото количество на задържаните сексуални стимуланти е 1620 таблетки и 4279 сашета.

Шофьорът на камиона посочил в обясненията си, че лекарствата са негови и ги купил на черния пазар в Истанбул, за да ги пласира на по-високи цени в Германия.

Контрабандната стока е задържана. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница, без знанието и разрешението на митническите органи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук