Кауфланд затвори пътя откъм бул. „Стамболов“, без предупреждение. Слагат бариери

Ремонтни дейности текат от днес до Кауфланд в Димитровград, откъм бул. „Стефан Стамболов“. Липсват обаче каквито и да било указателни табели, че отсечката е затворена, което създава проблеми за шофьорите.

Идващите от бул. „Стефан Стамболов“ и продължаващи към хипермаркета остават неприятно изненадани, че не могат да минат и трябва да обръщат. Мястото се намира на остър завой, с плътна ограда и няма как да се видят предварително ремонтните дейности и затворения път.

Загражденията се виждат от вътрешната страна, но тъй като метър от пътя е свободен, шофьори решават да минат оттам. Така половината кола  остава на пътя, а другата – на тротоара, както се вижда на водещата снимка. Излишно е да се казва, че това създава проблеми и за пешеходците.

Недоволството си изразиха търговци и граждани в близост. Ако дойде някой по-голям камион и не успее да се върне назад, ще стане неприятно. Още сутринта майсторите пристигнаха, разпънаха загражденията и започнаха работа, обясниха те.

В крайна сметка, се разбра, че ще се слагат бариери, за да стане димитровградският Кауфланд като този в Хасково. Скоро би трябвало да се влиза с карти, с определено време за безплатен престой.

Справка в кадастъра показа, че пътят на посоченото място, както и останалата част, до връзката с ул. „Ромен Ролан“, е собственост на Кауфланд. Последното означава, че от фирмата имат право да затварят пътя. Недоволството обаче идва оттам, че не се разбира предварително, че пътят е затворен и на мнозина се налага да се връщат и да обикалят.

Бариерите се слагат, за да бъдат ограничени коли от околни блокове, паркиращи там. Целта е също да се спре достъпа на клиенти идващи на Неделния пазар с автомобилите си. Част от тях ходят на тържището, но после пазаруват в хипермаркета. Ако сложат бариери, много от тях ще спрат да го правят, коментират граждани.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук