КАТ: Немалко загинали в катастрофи щяха да са живи, ако бяха поставили колани

контакти

Не са редки случаите на пътнотранспортни произшествия, при които са загинали хора, които ако бяха поставили колани, сега щяха да са сред над. Това констатира главен инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция” в началото на акция, с акцент поставяне на колани от шофьори и пътници.

Само от началото на годината са установени около 11 хил. случая за неизползване на обезопасителни системи. Свидетели сме всеки ден на произшествия със загинали участници в движението, заяви главният инспектор и подчерта, че подобен изход често може да бъде избегнат с използването на колан.

Той съобщи още, че над 2600 са случаите на употреба на алкохол и наркотични вещества, установени от началото на годината в цялата страна. Такива проверки ще са също част от акцията.

Данните са сериозни. Колкото и да насочваме усилия и да се опитваме да противодействаме, нарушенията не намаляват, призна Близнаков и допълни, че КАТ се опитва с всички сили да постигне положителен ефект.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук