Катя Панева предложена за здравен министър

контакти

Катя Панева е предложена за министър на здравеопазването, става ясно от публикуван неофициално списък с имената на кандидатите за ново правителство. Засега личи, че такова ще има, след като днес държавният глава Румен Радев връчи папката с мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила – ГЕРБ-СДС, получен от кандидата за министър-председател Мария Габриел.

Ако бъде избрана, Катя Панева ще заеме мястото на сегашния здравен министър Христо Хинков, който на по-ранен етап заяви, че след ротацията няма желание да остане на поста, поради недостатъчна политическа подкрепа.

Катя Панева завършва „Стопанско управление“. Магистър по „Европейска икономика и управление на администрацията“.  Живее в Димитровград, където над 20 години работи в сферата на фармацията. Семейна, майка на три дъщери. Бивш областен управител на Хасково, общински съветник в Димитровград и настоящ народен представител от ПП-ДБ. Потърсена за допълнителна информация, не отговори на обаждането.

Тази сутрин, малко след 10.00 часа, е имало среща на преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, на която е постигнато споразумение за кабинет в рамките на 49-ото Народно събрание, съобщиха неофициално източници на БНР.

Списък с имена на министрите в кабинета ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след ротацията на Денков и Габриел беше разпространен от вестник „24 часа“, а източник на bTV потвърди, че това са последните обсъждани имена. Вероятно е в хода на евентуални преговори, този списък да претърпи промени. В списъка са:

Мария Габриел – премиер и министър на външните работи

Николай Денков – вицепремиер по европейските въпроси

Асен Василев – министър на финансите

Калин Стоянов – МВР

Андрей Цеков – регионален министър

Деница Сачева – министър на труда и социалната политика

Христо Гаджев – министър на отбраната

Атанас Славов – министър на правосъдието

Красимир Вълчев – министър на образованието

Катя Панева – министър на здравеопазването

Кръстьо Кръстев – министър на културата

Ивелина Василева – околна среда и води

Кирил Вътев – земеделие

Росен Желязков – министър на иновациите и растежа

Жечо Станков – енергетика

Богдан Богданов – икономика и индустрия

Георги Гвоздейков – транспорт

Александър Йоловски – електронно управление

Зарица Динкова – туризъм

Димитър Илиев – спорт

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук