Катя Панева: Аз също оттеглям номинацията си за министър на здравеопазването

контакти

Има министри, които не са давали съгласието си да участват в този проектокабинет. Аз самият също не съм давал такова, заяви на брифинг на ПП-ДБ Николай Денков. След това Денков, премиер в оставка, каза, че е подготвил декларация, с която заявява че не иска да бъде номиниран в състава на този Министерски съвет, предложен от ГЕРБ-СДС.

Други сегашни министри също заявиха, че никой не ги е търсил, за да заявят, че желаят да бъдат част от следващо редовно правителство.

Сред участниците в брифинга бе и Катя Панева, част от имената в папката на Мария Габриел, която тя върна изпълнена на президента Румен Радев. По този повод Катя Панева заяви:

Бях номинирана за министър на здравеопазването. Моите уважения към г-жа Мария Габриел, която лично не познавам. Тя не е разговаряла с мен, така няма как да се спечели доверие. Затова аз също оттеглям своята номинация за министър на здравеопазването.

От брифинга, във видеото отдолу, стана ясно, че доверието към Мария Габриел е загубено. В него бяха изречени много тежки думи и изглежда, че т. нар. сглобка или некоалиция се разпадна.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук