КАТО ВУЛКАН ГОРЯ И ПУШИ, ПОД ДЪЖДА, СИРНИШКАТА КЛАДА В ДОБРИЧ

newbeautyКато вулкан горя и пуши мега кладата в Добрич, в чест на Сирни Заговезни. Внушителният Сирнишки огън, в двора на училището, бе разпален трудно, заради влагата от дъжда, но като се разгоря, стопли и освети всичко наоколо, за радост на събралите се жители и гости на димитровградското село.

Клечката драсна кметът на населеното място Марин Маринов, но не успя от първия опит. Последваха още проби, докато огънят тръгне. А за да се разпали както трябва, кметът и неговите помощници размятаха бензин и нафта. Огънят, в един момент стана толкова голям, че надхвърли височината на училището. Допълнително сила му даваше студеният вятър. Около мега кладата имаше други две по-малки, свързани с нея, от които всъщност тя бе запалена.

Сирни Заговезни продължи с кратко хоро на площада. След това хората се прехвърлиха в салона на читалището, където последваха изпълнения на самодейци от читалище „Пробуда 1926“ и техните гости от мъжка певческа група от село Тракия, хора от третата възраст от Гълъбово…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук