Кастрят дърветата по бул. „Благоев“, продължават и по други улици, при подходящо време

Подкастряне на дърветата по бул. „Димитър Благоев“ в Димитровград извършват днес работници на „Нео Титан“. След като свършат с него, планът е да продължат по ул. „Сливница“, а при подходящо време, това може да стане и на други места в града.

Подходящият период за подрязване на дърветата е от октомври до края на март месец, когато още не са почнали да се развиват. Подобни акции правим всяка година в посочения период, след което спираме, защото не бива да се прави, при появата на пъпките и първите листа, обясни управителят на „Нео Титан“ Атанас Стефанов.

Тънките клони се мелят на място в машина. Триците се депонират и след време, като протече необходимият гнилостен процес, се използват за почва. По-дебелите, пък, се предават на Общинско предприятие „Благоустрояване“, предимно за огрев.

Стефанов подчерта, че кастренето действа благоприятно за дърветата, особено за тези, които са по-стари. Друга причина да се прави е да не бъдат засягани от по-силни ветрове, каквито има и днес, което редуцира опасността от потенциални инциденти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук