Касов бон за 8000 лева регистрира хасковлия в лотарията на НАП

Хасковлия регистрира касов бон за 8000 лв. в Лотарията на НАП. В нея вече участват близо 18 500 фенове от страната. 452-ма от тях са от Хасково и областта, информират от Приходната агенция.

Хасковлии са регистрирали и 1160 бележки от ПОС терминал, тъй като тази година НАП увеличи шансовете за печалба, допускайки бележки от плащанията с карта. Така всеки, който въведе подобна разписка, има двойно по-голям шанс за спечелване на награда.

Фискални бонове могат да се въвеждат и чрез мобилното приложение на агенцията, което може да се изтегли през Google Play за телефони с операционна система Android или през App Store на мобилния телефон за операционна система iOS, както и чрез телефона на НАП 0700 18 700. Обаждането е на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори, уточняват от офиса на Агенцията в Хасково. Услугата работи денонощно и е напълно автоматизирана.

Три са задължителните елемента, които се попълват при въвеждането на касови бележки в играта. Това са: дата, час и стойност на покупката. Няма ограничение за стойността на покупката, нито за това дали е за стока или услуга. Бележка за кафе,  за такси или от фризьор участват наравно с тези за скъпи електроуреди или мебели. В същото време обаче, колкото повече фискални бонове в профила има всеки, толкова по-голям е шансът му за награда. От офиса обръщат внимание също така, че една касова бележка не може да бъде регистрирана два пъти от един и същи участник, но може да бъде регистрирана от профилите на цялото семейство.

На 18 декември, след малко повече от месец, НАП ще изтегли името на първия победител в Лотарията. Това ще стане в сутрешния блок на БТВ. В деня на жребия до  12:00 часа победителят ще бъде оповестен и на интернет страницата на Лотарията Късметлията ще спечели предметна награда на стойност приблизително 1000 лв.

От НАП в Хасково напомнят още, че е важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук