Карък краде кола и пука гуми, става клиент на прокуратурата и съда

Карък споходи момък, откраднал кола, но спукал двете гуми, след което се опитал да върне возилото незабелязано, вместо това, бил спипан и вече е клиент на прокуратурата и съда.

Случката се разиграва в 22 часа на 21 октомври в Любимец. Информация за нея съобщиха преди ден от пресслужбата на полицията. Повече подробности обаче дадоха днес от държавното обвинение.

По искане на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Д., на 20 години. Той е привлечен като обвиняем за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство. Престъплението е квалифицирано  по чл.346 ал.2 т.1 и т.2 вр.ал.1 вр.чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

Младежът видял пред една от къщите в Любимец паркиран лек автомобил, Опел Корса. Той решил да го вземе и да се разходи из града. Видял, че на масата на тераса от приземния етаж на къщата били поставени ключовете за автомобила. Взел ги, след което с колата тръгнал да обикаля из града. Докато шофирал, двете предни гуми се спукали. Н.Д. върнал Корсата на същото място, откъдето я бил взел. Той се прибрал в дома си, където бил намерен и задържан от служители на Районно управление – Свиленград.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия. Определението на Районен съд – Хасково подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук