Картини на Владимир Пенев в нова книга с поезия на баща му

контакти

Картини на Владимир Пенев са поместени в най-новата книга с поезия на неговия баща – поетът Пеньо Пенев.

Изданието „Аз, глас и съвест на епохата” е по повод 90-годишнината от рождението на Поета с ватенката и е с финансовата подкрепа на Община Димитровград. В него са поместени 11 творби на големия художник, включително, корицата.

Произведенията в изданието акцентират на четири основни цикъла от творчеството на Пеньо Пенев. Изграждането на новия живот и строителството на Димитровград, което е изведено на преден план с емблематичната творба на автора „Дни на проверка“. Вторият цикъл обхваща т. нар. любовна лирика, а в третия са намерили място пасторалните стихове на Пеньо Пенев, в които той изразява обичта си към Родината и преклонението си пред природата. Четвъртият основен цикъл е с най-ранните творби на поета от юношеството и казармата.

Изключително внушение оказват и отпечатаните ръкописи на някой от най-емблематичните му творби. Поезията на Поета с ватенката докосва и до днес всички ни, сподели кметът на Димитровград Иво Димов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук