Кардиолог за смяната на часа: Живеем в недоспало общество

Има безспорни кардиологични статистики в целия свят, че живеем в недоспало общество. Липсата на сън увеличава мозъчно-съдовата смъртност, докато наспиването, достатъчното сън – помага, заяви пред Нова тв кардиологът доц. Сотир Марчев, покрай полемиката за смяната на часа.

Специалистът отбеляза, че тази неделя ще минем към зимното часово време и ще спим с час повече. Според него, един час повече сън намалява сърдечно-съдовата смъртност. От изказването му обаче се разбра, че не е от такова значение дали ще изберем за постоянно зимното или лятното часово време.

Светлата част на денонощието си е все толкова, както и да въртим часовника. Резултатът от труда и успехът ни зависи не от това какво показват стрелките на часовника, а от това как си управляваме времето, подчерта доц. Марчев.

Кардиологът, в чисто медицински план, сподели, че обикновено след застудяване, болниците започват да се пълнят с пациенти. Застудяването свива кръвоносните съдове, качва артериалното налягане, увеличава съсирването на кръвта, като всичко това създава предпоставки за инсулти, инфаркти, проблеми с белите дробове.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук