Канят Саудитска Арабия да инвестира в летище „Узунджово“

Директни полети между София и Рияд стартират от април

Инвестиционен проект за карго летище в Хасково е представил министърът на икономиката Никола Стоянов пред Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, който е най-големият държавен инвестиционен фонд, управляващ средства и активи в целия свят. Това е станало на среща с ръководството на фонда, в която участва и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев.

Инвестиция в карго летище в Хасково може да има стратегическо значение за целия регион, коментирал е министър Никола Стоянов. Очаква се представители на фонда да посетят страната ни за да се запознаят с локацията и техническите параметри на проекта, информират от Министерството на икономиката и индустрията.

Междувременно, подготвя се подписване на Меморандум за разбирателство между българското министерство на икономиката и индустрията и саудитското министерство на икономиката и планирането. Той е бил обсъден между министрите Никола Стоянов и Александър Пулев и министърът на икономиката и планирането на Саудитска Арабия Файсал Ал-Ибрахим. Стратегическият документ ще даде добра основа за задълбочаване на икономическите отношения и партньорство между компании от двете страни.

От месец април стартират директни полети между София и Рияд, като се очаква това да даде нов тласък на отношенията между двете държави. Това подчерта министърът на иновациите и растежа Александър Пулев по време на разговорите. По думите му, само 3 месеца след посещението на ресорния вицепремиер, всички процедури, свързани с разкриването на директната авиолиния, вече са приключили, а по-добрата свързаност се очаква да даде и нови възможности за партньорства между компании от двете държави. „Надяваме се и на повече съвместни проекти в сферата на информационните и комуникационни технологии и обмяна на практики между стартиращи компании от двете държави“, каза още министър Пулев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук