КАНЯТ НА ПОХОД ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – ОТ КОЗЛОДУЙ ДО ОКОЛЧИЦА

newbeautyПоход по стъпките на Ботевата чета организира от 27 май до 2 юни Областна администрация Враца. По традиция, една походна колона ще извърви 120-километровият път на Христо Ботев, от Козлодуйския бряг до връх Околчица, във Врачанския балкан. Тази година обаче събитието ще бъде по-празнично. През 2016 г. се навършват 140 години от героичния подвиг на революционера и 70 години от първия Национален туристически поход: „По пътя на Ботевата чета“.

Областна администрация Враца кани всички родолюбиви българи да се включат в инициативата и да участват в похода. Мащабната проява се провежда под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образование, Министерството на туризма, Българския туристически съюз, СКО“Леденика“ и се финансира от Министерски съвет.

В похода могат да участват  ученически групи, туристически дружества, клубове и секции по туризъм, без ограничения на броя туристи. Краен срок за записване – 9 май 2016 г.

Подробности за регламента на похода, за програмата, за реда за записване и участие може да намерите на страницата на Областна администрация Враца: www.vratsa.bg.

baner-wid olea-625-50 ban tivibearings ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук