Канят партии и коалиции на консултации за определяне на ОИК в Димитровград

контакти

Покана за провеждане на консултации за определяне състав на Ообщинска избирателна комисия /ОИК/ на територията на община Димитровград, във връзка с изборите за кметове и общински съветници, насрочени за 29 октомври, отправя кметът на общината Иво Димов. Адресати са ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание, но е посочено, че в консултациите могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

Срещата ще се проведе на 24 август 2023г. /четвъртък/ от 17,30 часа в сградата на общинска администрация Димитровград, бул. ”Г. С. Раковски” № 15, в Конферентната зала на етаж ІІ, посочено е в поканата.

При консултациите, участниците трябва да представят писмено предложение за състав на ОИК с имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност, телефон за контакт и партията или коалицията, която ги предлага; Заверено копие на удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 31.07.2023г.или заверено копие от решение за образуване на коалицията, с което се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи съответната партия или коалиция; Пълномощно от лицата, представляващи съответната партия или коалиция, в случаите, когато в консултациите участват упълномощени лица; Копие от диплома за завършено висше образование; Предложение на партиите и коалициите резервни членове; Декларация за съгласие от всяко лице, да бъде предложено за член на ОИК и, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс.

Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в ОИК. За членове на ОИК се назначават лица, които са навършили 18 години, не са поставени под запрещение, не изтърпяват наказание лишаване от свобода, които владеят български език и са с висше образование, имат постоянен и настоящ адрес на територията на Република България към датата 28 април 2023 г. и не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, допълнително се пояснява на участниците.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук