КАНЯТ НА ТЕСТ ЗА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ КАНДИДАТ-ДЕПУТАТИ

[quote]СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ЖЕЛАЕЩИ ОТ РЕГИОНА ОБЕЩАВА МЕСТЕН ЧЛЕН НА „МЕНСА – БЪЛГАРИЯ”[/quote]

Открита покана до партиите и коалициите, издигащи кандидати за народни представители на предстоящите избори да ги подложат на тест за интелигентност отправя председателят на „Менса – България” Христо Радков. Съдействие, при желание от местни кандидат-депутати да проверят IQ-то си пък обещава пълноправният член на организацията Марин Мидилев от Димитровград.

В последната година у нас има активен обществен дебат относно възможността за провеждане на (частични) мажоритарни избори, в които да се отчитат и личните качества на кандидатите за Народни представители. В тази връзка, интелигентността е един международно признат измерител на способностите на хората. Ето защо, отправяме покана към всички потенциални кандидати за народни представители, които ще включите във вашите листи за участие в изборите за Народно събрание на 5 октомври 2014 г., да се подложат на тест за интелигентност. Считаме, че наред с по-прозрачното представяне на самите кандидати, тестът ще помогне и на вас, при взимането на решение кои именно да предпочетете за вашите листи, обръща се към политическите сили Радков.
В добавка от „Менса – България” се надяват кандидатите, направили теста, да обявят резултатите си публично. В такива случаи от организацията се ангажират да не вземат такса.
Тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от „Менса Интернешънъл”, и се използва в цял свят. Продължителността му е 30 минути, а резултатите излизат  до 60 минути по-късно, се уточнява в поканата.

Мога да помогна тестове да се проведат и тук, ако има желаещи кандидати за народни представители, предлага услугите си Мидилев, един от двамата членове на организацията от Димитровград.
„Менса – България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл”, най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност.

delchev2 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук