КАНЯТ НА ПАТРИОТИЧНА ЕКСКУРЗИЯ С ТЕСНОЛИНЕЙКА, НА ТРЕТИ МАРТ

newbeautyПатриотична екскурзия с теснолинейка ще се осъществи навръх Националния празник на България Трети март. Предизвикваме всички любители на Малката железница заедно да се качим на влак „Юндола“, в 8:25 часа, от Септември, коментират организаторите на събитието, от „Родопска теснолинейка“.

Освен Националният празник, повод за екскурзията е и 73-годишнина от откриването на теснолинейката, до Банско.

Крайната цел ще бъде град Якоруда, намиращ се между Родопите и Рила планина. До него се стига през скалистото Чепинско дефиле – най-високата гара на Балканите, Осморката и двете Шестици, по последната теснопътна линия у нас, уточняват организаторите. Те посочват и разписанието, както следва:

За пътуващите от Пазарджик:

– влакът е в 7:43 часа.

За пътуващите от Пловдив:

– влакът е в 7:00 часа.

За пътуващите от София:

– влакът е в 6:30 часа.

Обратно има връзка за София, Пловдив и Пазарджик в 18:51 часа.

Който иска да разпусне на 3-ти март из красивата ни страна, с единствената останала у нас теснолинейка, може да се запише, като се отбележи, че ще присъства, пише димитровградчанинът Димо Карев, във Фейсбук страницата Dimitrovgrad Bulgaria. Той дава още уточнения за разписанието.

Билетът между Септември и Добринище (начална и крайна гара) е 6.50 лв. с ДДС (в едната посока). От Димитровград има връзка с пътнически влак, заминаващ от Димитровград в 05:30, с бърза връзка в Пловдив, в 07:00 часа. Пътуването става за един ден, като на връщане има бърза и удобна връзка от Септември за Димитровград, с бърз влак от София за Ямбол и бърза връзка в гара Пловдив, за Димитровград. Редовен билет Димитровград – Пловдив е 4,20 лв /ДДС и Пловдив – Септември е 4,50 лв./ДДС. (в едната посока). Ако се вземе директен билет, отиване и връщане се ползва до 30 % намаление и излиза много по-евтино.

Още за инициативата: „На 3-ти март: Заедно в теснолинейката“ – тук.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук