КАНДИДАТЪТ ЗА ШЕФ НА МБАЛ ОБЕЩАВА СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ПЛОВДИВ

контакти

Кандидатът за управител на МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Христиан Стойков има намерение, ако му бъде гласувано доверие, да доведе специалисти в димитровградската болница от Пловдив. Той каза, че вече е говорил с някои от тях, изразили положителното си становище. Освен това, неговото желание е да задържи лекарите, които до този момент са на работа, както да говори с тези, които са напуснали. Акцентира върху това, че трябва да се наемат специалисти по печеливши пътеки.

Идеята му е болницата да заработи адекватно, да не допуска допълнителни задължения и в същото време да топи старите. От друга страна, обърна внимание на приема на пациенти по всяко време на денонощието. Виждането му е, че хората не трябва да бъдат връщани, независимо по кое време потърсят помощ. По този въпрос той засегна темата за структурата на Спешното отделение на здравното заведение.

На въпрос дали ще участва в евентуален следващ конкурс, д-р Стойков отговори лаконично: Ще помисля. Съмненията му идват оттам, че засега получавал неодобрението на програмата си. Стефан Димитров го прекъсна и каза, че в случая не става дума за одобрение или неодобрение, а по-скоро за пълна информация и за намеренията на доктора като управител, изключвайки някакво по-особено отношение. Именно в кабинета на председателя д-р Стойков даде изявление. Стефан Димитров обоснова срещата, заявявайки нуждата обществото да знае кой е кандидатът и да се намалят възможностите за спекулации.

На предходната сесия не беше приета докладната, чрез която се предлагаше д-р Христиан Стойков да заеме поста на управител. На предстоящата кметът Иво Димов я входира за ново разглеждане. Как ще гласуват общинските съветници, предстои да се види. Стефан Димитров също е внесъл проект за решение отнасящ се до обявяването на нов конкурс за шефското място в МБАЛ. 

На снимката – д-р Христиан Стойков в кабинета на Стефан ДимитровПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук