Кандидатът за президент Анастас Герджиков в Хасково: Ще сложа край на политическата криза

Описали сме нещата, които трябва да се направят в няколко стъпки. Другото обаче е по-важно. Нито една от тези стъпки не може да се осъществи, докато има политическа криза. Ако аз бъда избран за президент на България, незабавно ще сложа край на политическата криза и редовно правителство ще има. Това е най-важното, заяви кандидатът за президент Анастас Герджиков, който днес пристигна в Хасково, заедно с кандидата за вицепрезидент Невяна Митева.

Анастас Герджиков и Невяна Митева бяха посрещнати от водача на коалиция ГЕРБ-СДС за 29-и Многомандатен избирателен район Делян Добрев. Имаше и други представители на листата на коалицията, кметове на общини, сред които кметът на Димитровград Иво Димов и на Хасково Станислав Дечев.

Освен да се срещне с граждани, Анастас Герджиков бе поканил на дебат претендента си Румен Радев, който също днес е в региона, но той не уважи поканата.

Демократична процедура преди избори е да има дебат. Имам чувството, че не Румен Радев, а Илияна Йотова е кандидат за президент. Затова имахме идея да изпратим Невяна Митева. Готови сме на различни варианти, за да се състои дебатът, защото хората имат право да видят какво кандидатите предлагат и да направят информиран избор, категоричен бе Анастас Герджиков, подкрепен от коалиция ГЕРБ-СДС.

Различни теми бяха дискутирани при срещата му днес. Делян Добрев акцентира на образователната сфера и необходимостта да се разкрият още филиали на университети в Хасково или поне досегашните да затвърдят още повече позициите си. На следващо място посочи, че високата инфлация ще доведе българите до поредно обедняване. 15 години не говорихме за потребителски кошници и високи цени. Скоро ще се чудим къде отидоха допълнителните средства, защото може да се окаже, че ще купуваме по-малко неща, отколкото преди. Отлагат се решенията, а проблемите стават по-сложни. Трябват компетентни хора, които да въведат навременни и адекватни мерки, но такива не виждаме, коментира Делян Добрев.

Комплексни са нещата, защото касаят и бизнеса, и другите хора, които обедняват до невъзможност да си покриват текущите разходи, посочи Иво Димов. Разходите за общините и други бюджетни организации също скочиха неимоверно. Не можем да извършwame планови ремонти, поради поскъпването на материалите, което довежда до отказване на фирми и отлагане на поръчки. Държавата се намира в безтегловност, в която никой не знае кога ще бъде приет държавният бюджет, а оттам – финансовите общински рамки. Подкрепям ви, за да има предвидимост, обърна се кметът на Димитровград към кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева.

Учудих се, че само за 10% от българите здравната криза е проблем, защото се оказа, че проблем номер 1 за 70% от хората са цените и инфлацията. Опасенията са, че както служебното правителство изпусна шест месеца, за да се справи с ковид кризата, така ще стане и с икономическата криза. Трябва да потърсим потенциал от различни специалисти. Всичко това обаче е част от общия проблем. За да го решим генерално, първо трябва да приключим с политическата криза, категоричен бе подкрепеният от ГЕРБ-СДС кандидат за президент.

Кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева е с номер 15 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъплениеПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук