Кандидатът за кмет на Димитровград Стефан Димитров: Хората напускат града ни, защото управлението не се интересува от техните проблеми

Мнозина са се опитвали да ме „спъват“, но аз винаги съм се изправял, заради тези, които вярват в мен

контакти

Стефан Димитров е кандидат за кмет на община Димитровград, регистриран с решение № 101 на Общинската избирателна комисия. Издигнат е от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“, правоприемник на коалиция „Да за Димитровград“. Мой дълг е да се кандидатирам, за да оправдая доверието и да защитя вижданията на тези, които ме подкрепят. Моите приоритети са такива, каквито са били винаги, казва той.

 • Г-н Димитров, здравейте! Вие вече обявихте официално своята кандидатура за кмет на Димитровград. В началото на нашия разговор не мога да не Ви задам въпроса, който вълнува не само Вашите политически опоненти, но и всички жители на общината: „Защо влизате в битката за кметския стол?“.
 • Честно казано, не смятах да се кандидатирам отново, затова и късно обявих намеренията си. Когато аз бях кмет, управлявах този град, както смятах, че е редно. Допускал съм и грешки, разбира се. Но кой не греши?! Важното е, че нещата се случваха. Решенията в общинския съвет се взимаха с дебати в полза на добрите намерения. Администрацията работеше ежедневно по десетки проекти. Всичко това беше публично. Обществеността бе наясно с нашите действия, защото се стараехме да ги информираме навреме и за всичко. Сега има информационно затъмнение. Афишират се едни големи проекти, гръмки намерения, всичко останало, което трябва да се направи, а не се случва, остава неизказано. Моите и предложенията на останалите членове на сесийната ни група се отхвърлят на политическа основа, на инат. И никой не си дава сметка, че от това страдат само хората на община Димитровград.

Коалиция „Да за Димитровград“ дори бе лишена от правото си да участва в изборите с името, което й бе дадено още при създаването й. С промяна в Избирателния кодекс и с решение на Централната избирателна комисия, тази възможност ни бе отнета. Предполагам, че това е още един политически ход от страна на управляващата партия, за да се справи с конкуренцията във всички общини. Всяка стъпка, която се прави от страна на управлението в града ни, е целенасочена, но не и непременно в полза на гражданите. Това бе и причината да се кандидатирам. Всички онези хора, които гласуваха за мен през годините и които ме припознаха за свой кандидат, ще останат излъгани, ако не се включа в изборите. А аз не мога да го допусна. Тук има граждани,  които искат да живеят в Димитровград, но по-добре. Именно заради тях се включвам в тази надпревара.

 • Като всеки кандидат, Вие имате своите противници и поддръжници. Тези, които Ви гласуваха доверие, ще Ви подкрепят отново. Но онези, които са негативно настроени към Вас, ще се опитат да Ви „спънат“. Каква стратегия изграждате за предизборната си кампания?
 • Мой дълг е да се кандидатирам, за да оправдая доверието и да се опитам да защитя вижданията на тези, които ме подкрепят. Мнозина са се опитвали да ме „спъват“. Някои са успявали, други – не, но аз винаги съм се изправял, заради тези, които вярват в мен. Стратегия нямам. Залагам на откровеността. За разлика от другите кандидати, аз никога не давам обещания, които не мога да изпълня. Много хора са искали да им гарантирам, че дадено нещо ще се случи, ако гласуват за мен. Никога не съм участвал в подобни „залози“, защото не съм от хората, които ще се съгласят, а след това ще отвърнат глава.
 • Все пак, как смятате да спечелите доверието на избирателите?
 • Аз съм такъв, какъвто съм. Моите намерения, виждания, действия и предложения са публични. Не крия нищо. А, който не вярва в тях, нека гласува за своя избраник. Това, което зная, е, че след 27 октомври много хора ще останат излъгани от своите кандидати, за мен няма да могат да кажат същото обаче. Отказвам да живея в тази съвременна диктатура, която си е чиста форма на самовластие, нито искам такова бъдеще за децата си. Не може решенията да се взимат от един човек и той да казва какво ще се случва с хората, с бизнеса, със социалната политика и всичко останало. Не е редно. Не е нормално.
 • А какви са Вашите приоритети за общината и жителите й?
 • Моите приоритети са такива, каквито са били винаги. Те не се променят. Приоритет на първо място е здравеопазването, защото касае живота на хората. Смятам, че болницата ни има крещяща нужда от още специалисти, които да се грижат за пациентите. Социалните услуги също са сред моите ангажименти. Едно управление трябва да се грижи за благосъстоянието на хората. Затова трябва да се въведат редица услуги, които да се предоставят на уязвимите групи от населението, да се подпомогнат финансово нуждаещите се, защото това касае човешки съдби. Развитието на образованието, успехът на земеделието, търговията и производството, намаляването на данъчната тежест върху хората и бизнеса, инфраструктурата в града и малките населени места, културата – всичко това са мои приоритети. Във тези области трябва да се свършат много неща и то належащи и дори неотложни. Моята мисия си остава повишаване доходите на населението.

През последните 7 години само градът ни, по официални данни, е намалял с 5000 жители. Сигурен съм, че реалната цифра е по-голяма. Никой не бяга от хубавото. Истината е, че хората не усещат заинтересоваността на управлението към техните животи, съдби и проблеми.

 • Явявате се с пълна листа. Кои ще бъдат кандидатите за общински съветници?
 • Кандидатите за общински съветници от листата на „Движение ЗАЕДНО за промяна“ са онези хора, които представляват обществените интереси, имат свои виждания и каузи, които да отстояват. Те са различните кандидати – тези, които ще влязат в предизборната кампания, за да отстояват промяната, от която се нуждае обществото.
 • Благодаря Ви за това интервю! Желая Ви успех! Какво бихте искал да си пожелаете Вие?
 • Здраве – за себе си, за семейството си и за всички българи!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

 1. Как няма да избягат ,като унищожавате поминъкът им правите масови съкращения в Неохим какво да правят хората търсят препитание вие се подигравате с хората който ви вадят милиончетата всеки ден и им предлагате минимално заплащане !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук