Кандидатстват за ново осветление по квартали и села и Къща на изкуствата в Димитровград

Скоро започва подмяна на осветителните тела в града, след финализиране на процедурата

До броени дни т. нар. Норвежки фонд отваря мерките по програмата си. Тя позволява кандидатстване по две паралелни линии – за културна инфраструктура и енергийна ефективност, като Община Димитровград смята да кандидатства и по двете. Информацията съобщи кметът Иво Димов, при представянето календара на Димитровград днес, с творби на известни художници.

По културната инфраструктура идеята е да се подаде готов от години проект за Къща на изкуствата. Тя е предвидено да се намира в сградата до библиотеката и музея – бивш Междуучилищен център /МУЦ/. Така, например, ще се намери поле за изложение на картините от богатия фонд на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“. За целта, започва процедура по подготовка на тръжни документи, апликационна форма и т. н.

По другата паралелна линия, амбицията е да се потърсят финанси за подмяна на уличното осветление в кварталите „Мариино“, „Вулкан“, „Черноконево“ и някои по-големи села. Вече работим за енергийно обследване на уличното осветление по места. Това е първата стъпка, след което се изготвя проект, който да бъде подаден на по-късен етап, обясни Иво Димов и подчерта, че едно ново осветление ще пести средства и няма да създава проблеми, като сегашното.

Кметът, същевременно поясни, че след година и половина, финализирана е процедурата за въвеждане на „Интелигентна система за управление и мониторинг на улично LED осветление“ в град Димитровград. Към момента тече срок, в който трябва да се подпише договор с изпълнителя и да стартира реално изпълнение. След това трябва да се поръчат осветителни тела и да започне подмяна на старите, както и на таблата за управление, което може да стане до месец.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук