КАМПАНИЯ „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА“ ОБЯВЯВА МОСВ

За чиста околна среда
контакти

Национална кампания „За чиста околна среда” 2013 г., на тема „Обичам природата – и аз участвам”, организира Министерството на околната среда и водите. Откриват се две конкурсни процедури – за общини и кметства и за училища и детски градини. Дейностите по тях ще бъдат финансирани от „Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда“ /ПУДООС/. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 18 февруари 2013 г. включително, съобщава на интернет страницата си МОСВ. Резултатите ще бъдат ясни до 21 март на сайтовете на министерството и ПУДООС.

В конкурса може да кандидатстват общини и кметства от цялата страна. Подават се заявления в свободна форма като се следва последователността по съдържанието на проекта, указана в поканите за кандидатстване за съответните групи бенефициенти. За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени до 10 хил. лв., с ДДС.

Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда. С реализация на дейностите – да се постигнат резултати на територията на цялата страна. Ще се разчита на доброволния труд на гражданите за залесяване, зацветяване, почистване, създаване и възстановяване на зони за отдих и др.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук