Кампания за засаждане на дръвчета със събрани от деца семена организират в Хасково

„За всяко дете по дръвче“. Това е името на кампания, организирана за втора поредна година от фондация ХАЛО в партньорство с Туристически информационен център – Хасково. Тя е за събиране на семена от дъб, бук, кестен, ясен, явор и други широколистни видове. Стартира от днес и ще продължи до края на октомври тази година.

Събраните кестени, жълъди и крилатки ще се използват за направата на комплекти за засаждане на дръвчета, които ще бъдат раздадени сред училища и детски градини в Хасково и региона. По този начин десетки деца ще имат възможност да се докоснат до природата и да отгледат собствено дръвче от малко семенце.

Как да се включите?

Достатъчно е да съберете кестени, жълъди и крилатки. Важно е семенцата да са здрави и във видимо добро състояние.

Къде да предадете събраните семена?

  • Можете да ги оставите в Туристически информационен център – Хасково всеки работен ден между 8.30 и 17.00 ч.
  • Или да ги предадете на екипа на Фондация ХАЛО, като пишете на ФБ страницата, през формата за контакти на сайта halongo.eu, на email: [email protected] или като позвъните на тел. 0898 412 180.

Поканете и приятели! Нуждаем се от Вашата помощ, за да възстановим връзката между децата и природата, да засадим нови дръвчета, да направим града ни по-зелен!, канят организаторите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук