КАМЕН НИКОЛОВ ЗА ОБВИНЕНИЯТА ОТ ВиК: ПОДВЕЖДАЩИ СА, ОПРАВДАВАТ СЕ С МЕН

Данни за лошо управление на ВиКДимитровград от предишния управител инж. Камен Николов, предостави пред журналисти сегашният – инж. Петко Ангелов. Писмо с тях е изпратено също така до Община Димитровград, Общински съвет и Министерството на регионалното развитие /МРР/.

–  Известно ми е това писмо – заяви по телефона инж. Николов – Глупости, абсолютно несериозни! Не заслужават коментар.

–  Как да разбираме тогава представените данни?

Нарочно го правят, искат да оправдават себе си. Голяма част от нещата не са добре, но това идва от тях, още от тяхното управление. Макар че те биха могли да се оправдават с бившите управители на ВиК, защото самите са били на по-задни позиции. Общо взето, всичко, което са написали, казах вече какво е.

Ще предприемете ли някакви стъпки, след като мислите така?

Това, което аз знам е изпратеното писмо. Там са писани неща, които са си в реда на нещата – какви договори съм сключвал и т. н. Не може да се работи, без да се сключват договори. Ако те считат това за нередно, толкова по-зле за тях. Бих могъл да направя коментар на писмото и да коментирам в детайли. Така, както е написано, е подвеждащо. Когато някой неосведомен го прочете, сигурно ще си мисли, че кой знае какво е правено. В крайна сметка, всичко е нормално и нищо лошо не е направено.

В писмото се казва, че загубата за годината е 267 804 лв., допусната за първи път в такива размери откакто съществува ВиК дружеството?

– Аз нямам информация в предишни години как е завършвало дружеството. На тях не би могло да се вярва много. Това, че предприятието ще завърши на загуба, се очакваше още през лятото, защото годината беше крайно неблагоприятна. Приходите в летния сезон не бяха толкова големи, колкото се очакваше. Освен това, допълнителни разходи се направиха по асфалтиране – неправено при предишните управления. Трябва да се знае, че в себестойността на една авария 50% е възстановяването на асфалтовата настилка. Фактически, през тази година асфалтирах това, което не са асфалтирали в предишни години. Това са допълнителни разходи. Друга причина за загубата е, че токът два пъти поскъпна миналата година – за промишлени предприятия. А нашата вода е 100% помпажна и увеличението цената на тока влияе. Цената на водата, обаче не се покачи /докато бях управител/. Тя в момента е ниска. И в момента ВиК работи на загуба. Всеки кубик вода губи някъде около 5 ст.

От управата на ВиК казаха, че няма да увеличават цената през тази година. Имало шанс дружеството дори да приключи с печалба.

Добре, чудесно, ако го направят, значи са факири. Аз ще ги поздравя пръв, ако го направят, без да увеличават цената на водата.

Как очаквате да реагират институциите на писмото?

– Очаквам да се разгледа от общинските съветници. Това е писмо и нищо повече. А до МРР, сегашната управа на ВиК трябва да представи годишния отчет, да даде обяснение. Ще искат да се оправдават с мен. Просто искат да оправдаят своето назначаване там, защото то е скандално.

office2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук