Календарът за 71-годишнината на Димитровград отново с плакати на студенти?

Много е вероятно и следващият календар на Димитровград, за 71-годишнината, да бъде отново с плакати, дело на студенти от  Катедра „Плакат и визуална комуникация“ на Националната художествена академия /НХА/. Това бе намекнато при откриването на изложбата „Първите 70 като начало“. Експозицията е подредена на алеята пред библиотеката и музея, а селекцията оформи официалния годишен календар на Димитровград, от септември до септември.

На събитието бяха отличени авторите на най-добрите творби. Откри го Антоанета Станчева, уредник на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“. От страна на организаторите се включиха кметът Иво Димов, гл. ас. Ненко Атанасов от катедра „Плакат и визуална комуникация“ в НХА, директорът на Историческия музей Елена Георгиева и др.

Традицията с календарите е прекрасна и има бъдеще. Пожелавам си това наше сътрудничество да продължи, сподели гл. ас. Ненко Атанасов, който реализира начинанието, по идея на Антоанета Станчева.

Продължавайки думите ви, вече може да започнете да мислите за 71-годишнината и за новия календар, сподели Иво Димов. С това, което направихте, вие станахте част от Димитровград. Обичам да работя с млади хора, привърженик съм на различното и иновативното, носещо новия дух, допълни кметът, обръщайки се към студентите. Градоначалникът специално благодари на Стефан Чурчулиев, който не присъства на събитието, обяснявайки, че в последните 10 години той е сред фигурите, помагащи за развитието на различното и иновативното в Димитровград.

Първа награда в конкурса за плакат – 70 години Димитровград, бе присъдена на Кристиян Терзиев – 1-ви курс магистър. Втора награда получи – Мариана Иванова – 4-ти курс бакалавър, а трета – за Тома Гълов – 2-курс бакалавър. Поощрения получиха Дана Тилева – 4-ти курс бакалавър, Кира Михайлова – 2-ри курс бакалавър, Стела Стоянова – 3-ти курс бакалавър, Никол Попова – 1-ви курс бакалавър. Допълнителни подробности, на сайта на НХА, а календара, вижте на Фейсбук страницата ни.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук