Как се борят с коронавируса в Беларус?

Какви мерки са предприети за борба с коронавируса в Беларус не е съвсем ясно. Но, каквито и да са, провеждат се без излишен шум. Това, без да ги уточнява, заявява днес президентът на страната Александър Лукашенко. Той е против психозата и паниката, но подчертава, че всяка служба в страната – от медиците до служителите на реда вършат работата си – установяват се контактните и се предприемат нужните действия за профилактика.

Удивително малко са засегнатите от епидемията в Беларус. По данни на Центъра за системни науки и инженеринг към университета „Джон Хопкинс“, който представя световното разпространение на заразата в реално време, към 27 март установени в Беларус са общо 94 случая. От тях оздравели са 32 човека, а не е починал нито един. Носители на вируса остават 62-ма. В страната не е въведена карантина.

Така че, как се борят с коронавируса в Беларус, остава въпрос, но данните, поне за момента, красноречиво говорят за резултата.

У нас, след обявени днес нови заразени, общо в страната носителите на коронавирус стават 293. Оздравели и изписани от „Пирогов” са 9 пациенти, още 4 са изписани от ВМА, макар не с отрицателни проби, но с добри клинични характеристики и остават за домашно лечение, обявиха от Националния оперативен щаб.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук