Как завърши облогът между кмета Иво Димов и гласоподавателя Пламен Запрянов?

Съвестният гласоподавател Пламен Запрянов спечели облог с кмета Иво Димов за участието си в Европейските избори. Залогът бе футболна топка, която градоначалникът обеща да даде, ако твърдението на опонента, че надлежно е упражнил вот, се окаже вярно.

Искрата на спора пламна от коментар на Запрянов, във Фейсбук, за ниската активност на изборите през май. Всички политици трябва да се срамуват от такава смешна избирателна активност, написа той.

Кметът реагира, че е по-добре сам да гласуваш, отколкото, да коментираш. Вие откъде знаете, че не съм?, попита гражданинът, сочейки секция и час на упражняване на вота – Явно ви е грешна информацията.

С което спорът премина в облог, предложен от Димов. Тъй като протоколите от изборите са публични, това лесно може да се провери. Ако е гласувал, готов съм веднага да му подаря футболна топка, заяви пред izvestnik. Info  Димов, с уточнението, че с Пламен заедно са играли на терена.

Моментът на истината дойде днес. Пред сградата на Община Димитровград Иво Димов подари на Пламен Запрянов футболната топка, с кметски автограф.

С Пламен имахме облог дали е гласувал или не. Стана ясно, че е гласувал, което го прави победител в баса и получи подаръка. Важно е обещанията да се спазват, заяви Иво Димов.

Това е много мъжка постъпка. Радвам се, че истината излезе наяве. Нека обаче се знае, че и най-добрите кметове могат да правят грешки, подчерта с усмивка гласоподавателят.

Радвам се, че Пламен е сред гласувалите. Винаги, когато има избори, призовавам всеки да излезе и да гласува, независимо от вижданията си, защото гласът на всеки е важен, сподели градоначалникът.

Сега двамата ще могат да изпробват топката на мачле, както са правели и преди. Пламен Запрянов си спомни, че наскоро били противници с Иво Димов в любителски турнир. Двата отбора стигнали до финал, а кметският се наложил с дузпи. Очаква се изходът от следващия…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук