КАК ДА НАПРАВИМ ЕФЕКТНА ИГРАЧКА И ДА ПОМГНЕМ НА ЗЕМЯТА

По Коледа, освен че стават чудеса, идва време за подаръци и играчки. Как да сътворим красива и ефектна украса и в същото време да помогнем на Земята, защото всяко рециклиране на материя, която я замърсява или намалява ресурсите и прави точно това. Арт отговор дава Веселина Русева, участничка в коледната изложба на  димитровградски художници.

В зала „Асен Крайшников“ тя представя уникални рисувани изгорели лампи. Преди година решила, че вместо да ги изхвърля, може да направи нещо красиво от тях. Отишла до книжарницата, купила си бои за стъкло и започнала да твори. Въпреки че вече е в третата възраст, тя за първи път представя своите произведения пред публика.

Не мога да кажа за колко време правя една крушка  отново използваема, вече като украса. Почвам ги накуп и след това поотделно ги довършвам. Всяка става различна, само трябва да имаш въображение. То е като картината – не се рисува изведнъж, споделя Веселина Русева. На изложбата тя показва също дръвчета с мъниста и тел, които започнала да прави пред две години. Има картина от царевична шума и цветни конци, но я е оставила за себе си.

Техниката не е нещо особено. Трябват ти четчица, лепило, бои…и вдъхновение. Материалите могат да бъдат всякакви предмети, които сте решили, че ще изхвърляте. Първите си стъпки направих с дръвчетата. Възрастта, според мен, няма значение. Важното е да имаш желание. Не харесвам кича и затова се радвам, че моите неща не се повтарят. Малко или много човек си го има заложено, но трябва търпение. Сега съм изчерпала материалите, но ще видим занапред, допълва тя.

Освен да ги разгледате, може и да си закупите от творбите. Крушките вървят по 3 лв., а дръвчетата – от 12 до 50 лв. Коледната изложба има благотворителен характер. Част от средствата ще отидат за деца от Димитровград, болни от диабет. В експозицията са подредени още акварели, дърворезби, икони, вкаменелости и др. При откриването бе акцентирано, че място имат не само утвърдени автори, но и такива, които тепърва прохождат. Сред тях е Георги Йорданов от Дневен център за възрастни хора с увреждания, който предлага квилинг.

Да разгледате изложбата имате възможност до 29 декември. Освен да помогнете на децата с диабет, може да си закупите неповторим дар или украса, на които вашите приятели със сигурност ще завидят.  

[box_info]Рекламна къща 4 – креативност и качество Х 4: rk4.dgportal.eu[/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук