Как го правят в Германия? Рецепта за греяно вино Glühwein

Греяното вино е класика в студените месеци. Приятно е да го правиш, приятно е и да го консумираш. Рецепти за подготовка на напитката има разнообразни. Предлагаме ви една, свързана с Германия, за греяно вино Glühwein, от supichka.com.

За изпълнението на рецептата ще са ви необходими: червено вино – 1 литър, портокали – 1 брой, захар – 3 супени лъжици, канела – 2 пръчки, звездовиден анасон – 1 брой, карамфил – 4 броя, кардамон – 2 броя, ябълки – 1 брой.

  1. Измивате добре портокала и го нарязвате на кубчета. Изливате виното в тенджера, добавяте всички подправки, както и нарязания портокал и го слагате на котлона. Най-важната част от приготвянето на греяно вино е поддържането на подходящата температура. Греяното вино не трябва да завира! Тъй като алкохолът се изпарява при 78 градуса, за да остане греяното вино вино, то не трябва да завира! Когато над тенджерата с вино започне да се вдига пара, то вече е достигнало достатъчно висока температура. Освен това, за да получите хубаво греяно вино, трябва да ползвате качествено червено вино, в противен случай и полученото греяно вино също няма да бъде качествено.
  2. Измивате и почиствате ябълката и я нарязвате на кубчета. Най-добре е да оставите виното да престои малко време, например 30 минути с подправките, за да поеме ароматите.

Разпределяте нарязаните на кубчета ябълки в огнеопорни чаши (например чаши за чай) и заливате с горещото вино.

Рецептата за греяно вино Glühwein е изпълнена!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук