Какво ще кажете за селфито, предизвикало оставка?

контакти

Експлозия от коментари предизвика селфи, което си направи съпредседателят на „Зелено движение“ и на „Демократична България“ и депутат от формацията – Владислав Панев, с колегата си Делян Пеевски, депутат от ДПС. Селфито, предизвикало оставката му като зам.-председател на парламентарната група на ДБ…

Кадърът бе публикуван от Панев и предстоя известно време на страницата му в социалната мрежа. После  го изтри, но фото-изстрелът бе вече направен, заживя собствен живот и продължава да буни духовете.

Владислав Панев е роден в Димитровград, народен представител и в предходните два Парламента, избран за общински съветник в София през 2019 г.

Депутатът явно е разбрал какъв едновременно фаул и красив автогол със задна ножица направил, според  определения в социалната мрежа. Сравнен бе дори с прочутия автогол на Иван Вуцов, срещу Португалия, през 1966 г. С две думи – коментарите са на различни полюси – от хумористични и саркастични до осъдителни.

Автоголът на Иван Вуцов, след летящ плонж, в мача срещу Португалия, на Световното първенство в Англия през 1966 г.

Два коментара след премахнатото селфи направи и Панев на страницата си, с признание, че е сгафил.

По повод селфито на деня. Говорихме с журналисти в кулоарите на парламента, когато Пеевски мина покрай нас. В кръга на шегата го извиках за селфи и той се отзова. Това е всичко. Нито го познавам, нито сме говорили, нито съм го виждал друг път. Извинявам се на хората, които са се засегнали от това. Естествено, че Пеевски е еманация на олигархичния модел в БългарияИмам топки и не ми пука, че това може да ми навреди, както се е случвало…, казва в първия си коментар избраният за НС от 24-и район София. Във втория допълва: Поднасям най-искрените си извинения на всички хора, които са се почувствали засегнати от селфито с Пеевски днес. Очевидно е, че съм сгрешил. Логиката ми беше снимка със символа на корупцията в БългарияСнимката днес беше поредния символ на това, което трябва да отхвърлим… И да, мястото на хората, които са ограбили България, е в затвора. Не в парламента

Пеевски е депутат от ДПС, избран от Благоевградски избирателен район, народен представител от Движението и в предишни Парламенти, описван като олигарх, предприемач, медиен магнат и политик. Очаквано, той не е коментирал селфито публично. Най-вероятно няма и да го направи или ако каже нещо, ще е уклончиво, както отговаря на медийни въпроси в Парламента.

Какво казва снимката? Очевидно, правена е в кулоарите на НС, както посочва и авторът. Другото, което личи, не е щракната набързо – участниците са се нагласили, усмихнати са, приятелски, като че ли… Вие какво ще кажете?Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук